Her er noen fakta om sukkermaur

Sukkermaur: I tillegg til svarte jordmaur, kalles sukkermaur også sukkermaur. De liker søt mat fordi de er søtsuget. Om våren kommer de ofte inn i hus for å finne mat, men de trenger du ikke kverke. Problemet kan være at du må forholde deg til sukkermaur inne i hjemmet ditt i februar hvis du ser dem. Du kan bekjempe sukkermaur med følgende tips om hva du bør se etter og hvordan du unngår dem.

Svarte jordmaur finner raskt alt det søte og lager travle maurstier. Et sukkerholdig forgiftet agn vil ofte fungere som en god kontrollstrategi på grunn av denne oppførselen. Metoden er spesielt effektiv hvis det er maur innendørs.

Utseende på sukkermaur

Meitemarkarbeidere er vanligvis små, svarte og i stort antall (3-5 mm lange). På deres lengste antenneledd kan du se at de har hår. Den vises som flygende maur i juli og august.Dronningene er dobbelt så store som arbeiderne og finnes i store svermer.

Lever svarte jordmaur i Norge?

Sukkermaur Sukkermaur / svartjordmaur er vanlig i lavtliggende områder i Sør-Norge. Hagearter som trives under semi-naturlige og menneskepåvirkede forhold. Utenfor bor de nord i Trøndelag og opp til det.

Hvor sort jordmaur holder til


De bygger ofte reirene sine ute i jord, sand eller råttent tre. Ofte er inngangen til reiret under en stein. Steinen varmes opp av solen om dagen og holder reiret på en behagelig temperatur også om natten. En jordmaur foretrekker varme forhold og kan bygge et reir innendørs hvis det er mykt materiale tilgjengelig.

I naturen er svarte jordmaur kjent for sin kjærlighet til søt mat, inkludert honningdugg fra bladlus. I sine innendørs habitater spiser de alt søtt som er tilgjengelig. Noen ganger inkluderer de små dyr i kosten. Når mat er lokalisert, spres luktspor, og maur begynner å strømme til. Jordmaur har en tendens til å konsentrere all aktivitet rundt en eller noen få matkilder, så veiene deres er ofte svært travle.

En sverm av svarte jordmaur oppstår på sensommeren. Nye dronninger klipper av vingene og finner et passende hekkested, ideelt sett sammen med en eller flere andre dronninger. Til slutt vil bare én dronning overleve etableringsfasen. Faktisk kan hun leve i over 20 år, og bli mor til alle andre maur i reiret. Reiret utvider seg hovedsakelig om våren og sommeren, og størrelsen øker etter hvert som kolonien vokser. Det er mulig for svarte jordmaur å ha samfunn som inkluderer opptil 10 000 medlemmer.

Skadeverk

Svartjordmaur sees ofte innendørs i Norge når været begynner å bli varmere. Utenfor huset gjør de ingen annen skade enn å være irriterende. Reiret kan imidlertid ødelegge myke byggematerialer, som råteskadet tre eller skumisolasjon, hvis det plasseres innendørs. Maurene gnager vanligvis ikke gjennom uskadet treverk. Store svermer av svart jordmaur med vinger dukker opp i hjem og hager i løpet av juli og august. Det oppleves som ekstremt plagsomt når det skjer, men siden svermen er over etter noen dager, er det liten grunn til panikk. Vær dessuten oppmerksom på at store mengder flyvemaur innendørs ofte er tegn på reir i selve bygningsmassen.

Hva kan gjøres for å forhindre svarte jordmaur?

Disse rådene har jeg funnet på https://skadedyrhjelp.no. På grunn av deres naturlige habitat kan svart jordmaur være vanskelig å kontrollere. Du kan prøve å gjøre husets omgivelser mindre attraktive som hekkeområde hvis du stadig finner maur som bygger reir inne i huset, eller hvis det kommer inn store mengder maur om våren. Hekkeplasser inkluderer for eksempel flate steinplater anordnet på sand. Omvendt, ved å erstatte sanden med grus, vil forholdene forverres, og maurbestanden vil avta.

I tillegg er det lurt å redusere vegetasjon nær huset og sørge for at ventilasjonsluker i første etasje er utstyrt med finmasket netting. Sørg for at eventuelle sprekker eller hull i grunnmuren er tettet.

Kjemisk forebygging av jordmaur med rutinesprøyting anbefales ikke, da kjemisk sprøyting medfører risiko for å ha skadelige effekter på mennesker, andre dyr og miljøet.

Previous post Tom Dahl, her er ditt nye nettsted
Next post Et middel mot maur som faktisk virker